Selecteer een pagina

De magie van ademerk

Ken je het gevoel van volledige ontspanning? Het gevoel van intense vreugde, extase en vrede? The zekerheid dat alles exact is zoals het moet zijn in jouw leven? Dat je tot alles in staat bent?

Ademwerk geeft je de kans om dit te creëeren in je leven. Met je ademhaling kan je in trance raken, waardoor je je gevoelens en gedachten extra helder kan waarnemen. Ademwerk helpt om trauma en oude pijn los te laten en opent je tot meer liefde, verbinding en extase.

Kom bij mij ademen en verander je leven!

De voordelen van ademwerk

Helen van emotionele pijn en trauma
Ademwerk is een krachtig gereedschap voor het helen van emotionele pijn en trauma  en brengt vrede, vreugde en ontspanning. Het helpt om jezelf beter te kennen en begrijpen.

Veiligheid in het voelen van emoties
Ademwerk laat je een manier zien om in veiligheid je emoties volledig toe te staan. De fysieke ervaring van de intense emoties, terwijl er veiligheid is, geeft jou de regie over deze emoties terug.

Kracht en vertrouwen
Mensen zijn vaak bang dat wanneer ze zichzelf toestaan hun diepste pijn, grootste angst en meest intense woede te voelen, ze onherstelbaar breken of zelfs doodgaan.  Om exact het tegenovergestelde te ervaren in je lijf, geeft kracht en vertrouwen.

Existentiele vreugde, liefde en extase
Ademwerk kan het gevoel van existentiele vreugde, liefde en extase blootleggen. De ervaren zekerheid dat dit altijd toegankelijk is creert een sterke basis van zelfvertrouwen.

Mensen die ademwerk hebben gedaan, rapporteren de volgende ervaringen:

 

  • Verwerken van emoties
  • Helen van emotionele pijn en trauma
  • Vermindering van stress en piekeren
  • Toename in zelfbewustzijn en  zelfvertrouwen
  • Toename van gevoelens van overgave, flow en genot
  • Toename van gevoelens van liefde, verbinding en vreugde
  • Toename in helderheid en vitaliteit
  • Diepe ontspanning, gemak en innerlijke vrede
  • Loslaten van energetische en fysieke blokkades

Wat is ademwerk?

Zelfonderzoek en persoonlijke empowerment
Ademwerk is een krachtig gereedschap tot zelfonderzoek en persoonlijke empowerment, dat vertrouwt op onze aanegeboren innerlijke wijsheid en haar vermogen om ons tot een positieve transformatie en gevoel van heel zijn te bewegen.

Staat van trance
Door een diepe, verbonden buik ademhaling te gebruiken, wordt een tranceachtige staat bereikt, waar gevoelens en realisaties helder waar genomen worden. Ademwerk helpt om oud trauma en pijn los te laten en opent mensen om meer liefde, verbinding en extase te voelen.

Ontstond uit verschillende culteren wereldwijd
In verschillende culturen van over de hele wereld, hebben mensen hun ademhaling gebruikt om te helen. Psycholoog en LSD onderzoeker Stanislav Grof, oprichter van Holotropic Breathwork, heeft ademwerk naar het Westen gebracht en over de hele wereld populair gemaakt.

Combinatie van Westerse wetenschap en Oosterse spirituele gebruiken
Het theoretische raamwerk van het huidige ademwerk combineert nieuwe inzichten over bewustzijn, verschillende psychologische theorien, Oosterse spirituele gebruiken en andere mystieke tradities van over de hele wereld. 

Hoe ziet een ademwerksessie eruit?

We beginnen met…

een grondig gesprek, waarin we jouw huidige leven bespreken en je intentie voor de sessie onderzoeken. In dit deel leg ik ook uit wat je tijdens deel twee kan verwachten. 

In het tweede deel…

adem je met de diepe verbonden buik ademhaling, terwijl ik jou naar binnen begeleid. 

Door op je sensaties te focussen, terwijl je de verbonden ademhaling toepat raak je in een soort van trance. Dit helpt om je gevoelens heel helder waar te nemen en je zal inzichten krijgen over jezelf en je leven.  

Gedurende dit uur, zal ik je dieper en dieper naar binnen leiden, terwijl ik ervoor zorg dat je je veilig en sterkt blijft voelen. Er is muziek, welke ik kies op basis van jouw proces. Dit kan helpen om meer te voelen en minder te denken.

Na een uur…

verbonden ademhaling breng ik je terug naar een reguliere ademhaling en neem je rust, om de ervaring te integreren. Na ongeveer een half uur zal je de behoefte krijgen om te delen. Samen kijken we terug op je ervaring en besluiten we hoe jij dit kan integreren in jouw dagelijks leven.

De dag en de week erna hebben we contact, om te garanderen dat een gezonde integratie plaatsvindt.

Een ademwerk ervaring

“Ik wieg mijn lichaam in een cirkel en gebruik mijn adem om een ritme te creëren. Sneller en sneller beweeg ik, mijn adem is diep en intens.

Het voelt alsof er iets groots en hards in mijn borst zit, waardoor ik niet diep kan ademen. Ik focus me erop en visualiseer dat ik er ruimte voor maak. Het is moeilijk, omdat mijn instinctieve reactie is om naar de weerstand te luisteren en te stoppen met de verbonden ademhaling.

Ik begin te neuriën om me in trance te brengen en het werkt. Mijn handen en voeten beginnen te tintelen, mijn focus wordt sterker en duizeligheid komt. Ik verleg mijn focus naar de duizeligheid en voel mezelf meteen meer high worden, de trance dieper. Ik geniet van dit deel, en hierdoor wordt het ademen gemakkelijker.

Ik scan mijn lichaam en voel een gewicht in mijn borst. Het is een vertrouwd gevoel en verbonden met mijn verlatingsangst. Ik concentreer me erop en al snel voel ik tranen in mijn ogen komen. Er is zoveel verdriet en zoveel angst in dat deel van mijn lichaam. Ik blijf wiegen, blijf ademen en blijf neuriën. Er komen enkele diepe, angstige kreten uit me. Ik laat alles los, maar er is meer, dieper.

Ik verhoog het tempo en de intensiteit van mijn ademhaling. De angst wordt groter en komt dichterbij. Dan geef ik geluid aan het gevoel en ik merk dat de spanning in mijn borst hierdoor loskomt. Ik blijf geluiden maken, bewegen en ademen, steeds maar weer, totdat de angst het grootste deel van zijn kracht heeft verloren.

Dan voel ik dat het tijd is om te gaan liggen, dus dat doe ik. Onmiddellijk ontspant mijn lichaam en daarmee breekt een nieuwe fase aan. In mijn buik verspreidt zich een warmte. Het voelt als mijn kracht gecombineerd met vreugde en liefde. Ik adem in en uit terwijl ik focus op dit deel van mijn lichaam en visualiseer met elke ademhaling dat het gevoel groter en sterker wordt, totdat het me helemaal omringt. Het voelt zo goed dat ik moet kreunen en wanneer ik dit doe, versterk ik het heerlijke gevoel. Ik voel me alsof ik liefde en vreugde ben geworden.”

Mijn unieke aanpak

Een ademwerk sessie kan de manier waarop jij je verhoudt tot jezelf en de wereld om je heen veranderen. Door deze potentiele impact is het heel belangrijk om vooraf genoeg tijd te nemen om je veilig en krachtig te voelen. In een sessie kan veel bovenkomen en het is belangrijk om voorbereid te zijn in hoe dit jouw dagelijks leven zal beinvloeden.

Gedurende de ademwerksessie observeer ik je van dichtbij. Op deze manier kan ik zien wanner je met rust gelaten moet worden of juist dieper naar binnen geleid.  Ik gebruik muziek, aanraking en beweging om je te begeleiden naar de moeilijkste plekken in jezelf en zorg ervoor dat je veilig blijft voelen.

Een ademwerk sessie met mij is diep, transformerend, veilig en vol liefde. Kom ademen en ervaar dit zelf!

De ademwerksessie was een hele bijzondere innerlijke reis. Het verbaasde me dat door ruimte en aandacht voor mijn emotionele pijn te hebben, het verdween. Ik had het gevoel alsof ik zweefde en m’n hele lichaam vibreerde. Ik voelde de wijsheid in me: Mijn dagelijkse worstelingen zijn zo klein vergeleken met de grootsheid die ik in me voel. Ik voelde hoe ik in het dagelijks leven afgesloten ben van m’n emoties. Ik zit altijd volledig in m’n hoofd. Ik werd me ervan bewust dat het niet uitmaakt wat ik doe, zolang ik dicht bij mezelf blijf.

Marieke

Ik heb ervaren hoe ongelooflijk krachtig en helend ademwerk is. Vreugde, verdriet, twijfel: alles kon er zijn zonder storende gedachten, rouw en puur. Door hier doorheen te bewegen, ontstond er ook ruimte voor een ander gevoel, een diep besef van vrede en vreugde. Nina hielp me, hield me vast wanneer ik dat nodig had. Ze voelt exact aan wanneer je het nodig hebt om samen met haar te ademen, haar (fysieke) steun nodig hebt of een arm om je heen. Aan het einde van de ademsessie, voelde ik hoe sterk ik verbonden ben met de wereld en mensen om me heen.

Anna

Stel jouw vraag

13 + 7 =

Frequently asked questions

Ik heb ander ademwerksessies gezien die een uur duren. Is dat niet lang genoeg?

Om echt diep te kunnen gaan en langdurige transformatie te creëren is het noodzakelijk om de verbonden ademhaling enigzins langdurig toe te passen. Het duurt ongeveer twintig minuten om de staat van trance te bereiken waar de echte metamorfose ontstaat.

Sessies van één uur omvatten ook een introductie en integratie. Daardoor zal er voor het ademwerk weinig tijd overblijven.

Daarbij, hoe dieper je gaat tijdens een sessie hoe meer tijd je na de verbonden ademhaling nodig hebt om terug te komen tot je normale staat.

Ten laatste, de introductie en voorbereiding in deel 1 en de fysieke en mentale integratie in deel 3 worden veel effectiever als er voldoende tijd voor genomen wordt.

Onvoldoende tijd nemen kan leiden tot een landurig onrustig gevoel en ongewenst aanhoudende emoties.

Waarom zou ik bij jou een sessie doen?

Ik ben getraind door Layla Martin aan The Tantric Institute of Integrated Sexuality en heb honderden uren mensen begeleid in privé-en groepsademsessies. Daarbij ben ik een gecertificeerde tantrische liefde-, seks- en relatiecoach en gebruik ik veel ademwerk in mijn coachsessies.

Ik faciliteer drie uur durende privé sessies. Deze tijd is noodzakelijk om je voor te bereiden op wat je kan verwachten tijdens en na de sessie, om een veilige en krachtige sessie te faciliteren en om je te helpen deze ervaring te integreren in je dagelijks leven.

Zijn er verschillende soorten ademwerk? Welke doe jij?

Er zijn veel verschillende ademhalingsoefeningen, ontstaan in Yoga tradities. De meeste van deze zijn neus ademhalingsoefeningen en worden pranayama genoemd. 

Het type ademwerk dat ik gebruik is een verbonden ademhaling door de mond en wordt anders toegepast dan de neusademhalingsoefeningen. In de loop van de tijd hebben mensen verschillende vormen van mondademwerk gecreerd, zoals Holotropisch ademwerk en re-birthing. Mijn ervaring is daarbij, dat ookal is elke aanpak enigzins anders, het doel en het resultaat zijn vrij hetzelfde en de persoon die je begeleid heeft meer invloed op de sessie, dan de gekozen aanpak. 

Ik ben opgeleid door Layla Martin van The Tantric institute of integrated sexuality en ik gebruik een aanpak die het meeste lijkt op Holotropisch ademwerk.

Wat zijn de voordelen van een privésessie over een groepssessie?

Privésessies zijn vaak diep en transformerend. We zijn in staat om de essentiele onderdelen die jou tegenhouden je verlangens te realiseren te onderzoeken en los te laten. Ik pas de muziek aan, zodat dit passend is bij elke fase waar jij doorheen gaat en ik help je door blokkades heen te komen, steeds dieper naar binnen. Door mijn continue, gefocusde steun ben jij in staat om naar die delen van jezelf te gaan, die je het meest spannend vindt en kan je hier omheen ruimte creeren.

In een groepssessie is er veel minder persoonlijke begeleiding, dus is het van belang dat jij op jezelf terug kan vallen. Groepssessies kunnen heel goed zijn om te ontdekken wat ademwerk is en kunnen geweldige ervaringen zijn. De energie van de groep heeft invloed op de participanten. Soms ontstaan hierdoor extra krachtige sessies, soms zal het proces van de mensen om je heen jouw eigen proces verstoren.

Ik denk dat ik een ademwerksessie wil doen, maar voel ook angst en weerstand. Betekent dit dat het niet het juiste moment is?

Nee, dat betekent het zeker niet. Je zal waarschijnlijk elke keer als je ademwerk doet wat weerstand ervaren. Ik heb dat ook. Weestand betekent alleen maar dat een deel van jou bang is voor wat je gaat doen. De belofte van diepe transformatie zal weerstand creeeren in sommige delen van jou. Alleen maar omdat die delen de status quo altijd beter vinden dan het risico dat het erger wordt.

Hoogst waarschijnlijk zal je veel weerstand ervaren voor en tijdens het ademwerk. Weerstand laat zichzelf op veel verschillende manieren zien, maar altijd in een vorm of manier die juist jou overtuigd. Weerstand is de opeenstapeling van al jouw door de jaren heen gevormde beschermingsmechanismen en kent jou beter dan jij jezelf kent. Weerstand laat zich mogelijk zien in gedachten (dit werkt niet voor mij; dit is bullshit; vandaag is niet een goede dag; ik ben te moe; ik ben ziek; ik ben niet sterk genoeg om dit te kunnen; etc.) in slaperigheid, vergeetachtigheid en andere manieren die ik niet kan bedenken maar jouw weerstand wel!

Vaak vinden we onze weerstand vervelend en ervaren we weerstand tegen onze weerstand. Grappig genoeg groeit onze weerstand als we er weerstand aan bieden. De truck is om je weerstand te ervaren en zelfs nieuwsgierig naar te zijn. Weerstand laat ons zien waar de grootste potentie tot groei zit, omdat jouw onderbewuste het belangrijk genoeg vindt om fel te beschermen. Weerstand laat je de weg zien naar heling.

Wat is de verbonden buikademhaling precies?

Het is een vorm van ademhalen door je mond, zonder een pauze tussen de in-en uitademing. De ademhaling gaat helemaal naar je buik. Deze ademhaling is het voertuig waarop jouw bewustzijn bij steeds diepere lagen in jezelf terecht komt. 

Een intense en snelle yang ademhaling wordt gebruikt om door de eerste weerstand te breken, wat controle van je brein los te laten en door blokkades heen te werken. We passen een zachtere, langzamere yin ademhaling toe in het grootste deel van de sessie om je in veiligheid en balans te houden. Ik hou goed in de gaten waar je bent in je proces om in elk moment te helpen het juiste ritme van de ademhaling toe te passen. 

Wat zijn bestaande gezondheidsituaties die ademwerk kunnen beïnvloeden?

Er zijn een paar gezondheidsituaties waarbij je extra voorzichtig wilt zijn. Laat me weten als je één van de volgende punten hebt (of had): 

Psychoses; Schizophrenie; ademhalingsproblemen; cardiovasculaire problemen; hoge bloeddruk; geschiedenis met aneurysmas; osteoporosis; recente fysieke verwondingen of operaties; ernstige psychische symptomen; problemen met het zicht en zwangerschap (nu). 

We bespreken jouw persoonlijke situatie en passen de sessie overenkomstig aan. 

Wat is de fysieke ervaring tijdens ademwerk?

Terwijl je de verbonden ademhaling toepast, zal je veel voelen. Het meeste hiervan is de fysieke ervaring van je emoties, maar er zijn ook een paar puur fysieke effecten. Geen van deze zijn schadelijk en het zal snel na het terugkeren naar een reguliere ademhaling verdwijnen.

Het kan zijn dat je duizelig wordt, tintelingen in je lichaam voelt en tetanie ervaart. Tetanie is een verkramping van verschillende lichaamsdelen (meestal handen, voeten en gezicht) en is vaak een teken dat je bewustzijn moeite heeft zich over te geven aan het gevoel. De duizeligheid en tintelingen kunnen ook erg lekker voelen.

Je lichaam zal willen bewegen en geluiden maken en tijdens een ademwerksessie laten we het lichaam doen wat het wil. Je wilt misschien zitten, liggen, schudden of juist helemaal stil blijven.